Kennismaken & aanmelden

Hoe we werken

Als u denkt dat BijBiezonder de door u gewenste zorg zou kunnen verlenen, kunt u contact met ons opnemen (zie onderaan deze pagina). We laten u zo snel mogelijk weten of we denken dat een kennismakingsgesprek (ook wel matchingsgesprek genoemd) de volgende stap is.

Een kennismakingsgesprek is bij ons altijd vrijblijvend, en kan zonder dat er een indicatie of zorgtoezegging gedaan is vanuit de gemeente. Doel is namelijk om 'sfeer te proeven' vanuit uw kant, en om u inzicht te geven in dat wat wij doen. Vanuit ons wegen we tijdens een kennismakingsgesprek verder af of we denken dat we de zorg daadwerkelijk kunnen verlenen.

Eventueel kan er daarna een vrijblijvende proef(mid)dag gepland worden.

Als BijBiezonder, de ouders/verzorgers en wanneer van toepassing de gemeente / voogd samen besluiten dat de zorg verleend gaat worden maken we concrete afspraken en volgt er een intakegesprek, waarin we verder de vraag en het betreffende kind bespreken. Van daaruit zorgt BijBiezonder voor een zorgplan, waarover u hieronder meer kunt lezen.

“We zoeken de samenwerking op met  onderwijs - en hebben genoeg in huis om onderwijs op maat vorm te geven”

Vragen, mogelijkheden verkennen of even sparren?

Neem dan gerust contact met ons op! Dit kan op een manier die u prettig vindt (bellen, mailen, formulier invullen of WhatsAppen). We denken met u mee en beantwoorden uw vragen. Uiteraard vrijblijvend. Zie onze contactpagina voor de contactgegevens ben een contactformulier.

Wilt u een kennismakingsgesprek aanvragen?

Stuur dan een e-mail naar aanmeldingen@bijbiezonder.nl

Als u de onderstaande vragen zo volledig mogelijk beantwoordt hebben wij een goede start om de aanvraag zorgvuldig te beoordelen. We bespreken uw vraag in ons wekelijkse instroomoverleg en nemen dan binnen een week contact met u op om verder af te stemmen. Als er vragen zijn waarop u (nu nog) geen of geen volledig antwoord wilt geven dan is dat uiteraard prima. Echter, hoe vollediger de informatie bij de start hoe sneller het proces doorgaans kan verlopen. Deel de informatie die u nu wilt delen. Indien uw aanvraag uiteindelijk geen aanmelding wordt verwijderen wij alle informatie uit onze systemen.

  1. Uw naam en uw relatie tot de zorgvrager (bent u bijvoorbeeld ouder, verzorger, voogd, gezinscoach, zorgorganisatie of school);

  2. Wie heeft het gezag (ouders, pleegouders, voogd of de jongere zelf bij 18+) en is er sprake van toegevoegd gezag (gezinsvoogd / OTS)?

  3. Uw telefoonnummer en tijden/dagen waarop bellen het meest gelegen komt;

  4. De naam van het betreffende kind (alleen een voornaam mag ook als u dat vanuit privacy-oogpunt fijner vindt);

  5. Geboortedatum en geboorteplaats (we vragen dit vanwege het woonplaatsbeginsel) van het betreffende kind;

  6. De woonplaats van hem/haar (relevant vanwege afspraken die wij met gemeenten hebben);

  7. Gewenste zorg (gaat het bijvoorbeeld om een onderwijs-zorgtraject, groepsbegeleiding en/of logeren in het weekend of individuele / ambulante begeleiding);

  8. Zou u wat meer over het betreffende kind kunnen vertellen? (denk hierbij aan onder andere persoonlijkheid/karakter, kwaliteiten en ervaringen);

  9. Wat is (volgens u) de concrete hulpvraag aan BijBiezonder?

  10. Wat is de woon/gezinssamenstelling van het betreffende kind (licht aub wat meer toe over het systeem waarin het kind zich bevindt)?

  11. Zijn er nog andere (zorg) organisaties betrokken? En zo ja, welke en wat is hun rol;

  12. Is er al een gemeenteconsulent/gezinscoach, voogd/gezinsvoogd betrokken?  Zo ja, graag de naam en contactgegevens (telefoonnummer en mailadres);

  13. Relevante informatie over eventuele problematiek / diagnose (indien mogelijk en u daartoe bereid bent het laatste diagnostisch onderzoek graag toevoegen);

  14. Indien de vraag onderwijsgerelateerd / schoolvervangend is - (deze vragen mogen overgeslagen worden bij aanvragen voor het weekend en niet-onderwijsgerelateerde ambulante vragen):

    1. Is het betreffende kind nog verbonden aan / ingeschreven bij een school en zo ja aan welke? (naam school, niveau, leerjaar, contactpersoon, eventuele overige relevante informatie);

    2. Is het betreffende kind momenteel nog schoolgaand en/of actief bezig met onderwijs? Zo ja in welke vorm en welke frequentie? Zo nee, hoe lang al niet meer?

    3. Indien mogelijk/relevant en u daartoe bereid bent graag het laatste OPP of andere verslaglegging vanuit school delen.

  15. Mogen wij contact opnemen met betrokken personen en/of organisaties?


Stap 2

Heeft u van ons de vraag gekregen om de tweede mail met informatie te sturen? Klik dan op onderstaande knop.

Zorgstructuur

Zorgcoördinatie

Een aantal mensen met ruime zorgervaring binnen BijBiezonder vormen samen de zorgcoördinatie. Zij sturen de mentoren aan, houden zicht op zorgplannen, voeren de intakegesprekken en werken continu aan het verder verbeteren van de zorg binnen BijBiezonder.

Mentoren

Iedereen die zorg afneemt bij BijBiezonder wordt aan een teamlid gekoppeld. We noemen dat een mentor, omdat hij/zij eerste contactpersoon is voor het kind en de ouders/verzorgers. Ook is de mentor de persoon die het zorgplan opstelt en de evaluatiegesprekken voert.

Zorgplannen

Voor ieder kind / voor iedere jongere wordt er een zorgplan opgesteld, waarin alle belangrijke informatie verzameld wordt, samen met actuele thema's en doelen. Dit plan gebruiken we als basis, en stellen we in goed overleg met de ouders/verzorgers op.

Evaluatiegesprekken

Afhankelijk van de zorgzwaarte, de actuele ontwikkelingen en wensen houden we minimaal een keer per jaar (bij zorg-onderwijstrajecten minimaal drie keer per jaar) een evaluatie met de ouders/verzorgers en eventueel andere betrokken partijen. De mentor sluit daar bij aan, en wanneer wenselijk ook de zorgcoördinator of gedragswetenschapper. Als er vanuit de gemeente of vanuit andere betrokken zorgorganisaties een (evaluatie)gesprek georganiseerd wordt, zal BijBiezonder daar ook bij aansluiten.